English Image Map
Amikor nem tudjuk megőrizni a természetet a maga valójában, akkor olyan építészetre és települési formák kialakítására kell törekedjünk. amelyek a legkevéssé károsítják azt.

Zvi Hecker

filozófia

A Szomor Község határában húzódó KékHold Völgye Parkfalu egyedülálló fejlesztési kezdeményezést képvisel Magyarországon. A közel 150 hektáron elterülő, kerítéssel körbekerített óriástelek példa nélküli az európai fővárosok agglomerizációs övezetében.

A napjainkban elterjedt kisméretű építési telkekkel rendelkező, zsúfolt lakóparkok helyett a Kékhold Völgye Parkfaluban 130 darab, kizárólag nagyméretű - minimum 1500 m2 - építési telek került kialakításra közel 34 hektáron, az itt élő emberek életterének növelése érdekében. Az építési telkek között speciális szerepet tölt be egy közel 20.000 négyzetméteres ingatlan, melynek beépíthetőségi paraméterei akár egy négycsillagos szálloda, magánkórház, oktatási centrum vagy bármely egyéb közösségi funkciót ellátó épület kivitelezését is lehetővé teszik. A terület különlegessége, hogy egy több mint 100 hektáron elterülő, kerítéssel körbekerített ősfás erdő és arborétum határolja, amely az ide  látogató vagy itt élő emberek természet-közeli életmódját hívatott elősegíteni. 

filozofia_muhold_kep

 
 
Egyedülálló fejlesztés a Budapesti Városrégióban, a magyar kreatív ipar központjában. A nyugodt környezet és az alkotó munka helyszíne: lakópark és erdő. Azoknak ajánljuk, akik otthon is dolgoznak, fontos a környezet és az inspiráció, legyen az filmkészítés, egyetemi oktatás, innováció vagy iparművészet. Egészséges környezetben lévő valódi otthon, a kultúra, az alkotó munka, a mobilitás tere.